‘Bestemmingsplan Eurowerft Noord’

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws
Zicht vanaf de eurowerft

Zicht vanaf de eurowerft

Op 5 maart is in de voorbereidingscommissie  ‘bestemmingsplan Eurowerft Noord’ aan de orde geweest. Vandaag ligt dit bestemmingsplan bij de raad voor om met inachtneming van de genoemde wijzigingen dit plan vast te stellen.

Aan de planontwikkeling voor de Eurowerft Noord wordt inmiddels als vele jaren gewerkt. Al zeker vanaf 2002-2003 is men bezig met het ontwikkelen van plannen voor dit deelgebied.

Het uiteindelijke ontwerpbestemmingsplan  heeft vanaf 21 december 2011 6 weken ter inzage gelegen.

Hierop kwamen 10 zienswijzen binnen. Uiteindelijk zijn 8 van de  zienswijzen ingetrokken, waarbij een aantal wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk maakten.

In de voorbereidingscommissie hebben wij een betoog gehoord van

–         Poelman en van den Broek advocaten sprekend voor Emte en Plus

–         DAS rechtsbijstand sprekend voor de heer en mevrouw Westrik

–         J. Aveskamp sprekend voor de omliggende overige ondernemers

Uiteraard kunnen wij begrip opbrengen voor de gevoelens die nu de boventoon voeren bij de twee supermarkten. 

En wij vinden dat er in het contact met omliggende ondernemers geen kansen verloren moeten worden laten gegaan.

Maar in deze tijden is het belangrijk om vooruit te kijken en te ontwikkelen. De durf om te investeren en te ondernemen in praktijk te brengen. Door de ontwikkeling van nieuwe winkelruimte en het opfrissen en verfraaien van bestaande winkelpanden wordt hieraan uitvoering gegeven. Op deze wijze gaat de Eurowerft noord weer een mooie entree van het hart van Denekamp aan de noordzijde worden. 

Wij gaan ervan uit, dat gelet op de genoemde uitspraak door de Raad van State in de voorbereidingscommissie (door Poelman en van den Broek advocaten), de wethouder hiervan kennis heeft en deze uitspraak niet als jurisprudentie kan worden aangemerkt in dit specifieke geval en derhalve geen gevolgen zal hebben voor de verdere ontwikkeling van het plan.

Tevens verzoeken wij de wethouder zich te willen inzetten voor het betrekken van de omliggende ondernemers zowel bij dit plan als bij nog andere te realiseren plannen voor dit gebied.

Rest ons te hopen dat het plan op korte termijn gerealiseerd kan worden, zodat in elk geval dit stukje Denekamp er weer tip top bij komt te liggen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.