Lokaal Dinkelland vergadert op locatie.

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

postel-1Lokaal Dinkelland heeft in de afgelopen week een vervolg gegeven aan het initiatief om meer met burgers in gesprek te gaan. Deze week werd er vergaderd bij loonbedrijf Postel in Tilligte. Eerst werd het bedrijf bekeken en liet de fractie van Lokaal Dinkelland zich voorlichten over de huidige en toekomstige activiteiten van het bedrijf.

Dhr. en mevrouw Postel zijn met de gemeente in gesprek om te bezien in hoeverre het bedrijf zou kunnen fungeren als afvalbrengpunt. Dit omdat het bestaande afvalbrengpunt in Denekamp per 1 juli moet sluiten. Een samenwerking met het kringloopbedrijf De Beurs behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Natuurlijk hangt veel af van goedkeuring door de provincie en van het verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen. Daarnaast heeft het bedrijf zich ook aangemeld bij de stichting DinkellandWerkt! Het bedrijf toont daarmee zijn maatschappelijke betrokkenheid.postel-2 Dhr.Postel vertelde welke mogelijkheden hij ziet om medewerkers afkomstig uit de Wsw binnen zijn bedrijf te werk te stellen.

Tijdens de raadsvergadering van a.s. dinsdag 19 maart 2013 komt het onderwerp “Opstart DinkellandWerkt!” aan de orde. Een mooie opsteker voor de fractie van Lokaal Dinkelland om te horen hoe er vanuit het bedrijfsleven aangekeken wordt tegen deze reorganisatie van het Wsw-bedrijf. Het is fijn om te ontdekken dat er bedrijven zijn die invulling willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen op Dinkellandse schaal.

Na de uitleg en rondleiding begon de fractie dan ook met een positief gevoel aan de voorbespreking van de agenda voor de raadsvergadering van a.s. dinsdag.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.