Fractievoorzitter Nicky Bijen verlaat ons.

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

nickNa 6 jaar lokale politiek gaat onze fractievoorzitter Nicky Bijen ons verlaten. Nicky heeft een nieuwe baan, een directiefunctie bij zijn huidige werkgever de Rabobank in Zutphen waardoor hij te weinig tijd heeft om zijn taak als raadslid en zeker als fractievoorzitter van Lokaal Dinkelland te kunnen uitvoeren.

Nicky neemt met gemengde gevoelens en met pijn in het hart afscheid van de Dinkellandse politiek en vooral van Lokaal Dinkelland en zijn fractie. Voor zich zelf was Nicky nog lang niet klaar met de lokale politiek, maar een baan die hem aangeboden is komt slechts zelden voorbij en het is een geweldige promotie voor hem.

Buiten zijn taak als fractievoorzitter had hij ook nog de zware portefeuilles zoals zwembad/sporthal Dorper Esch en Landbouw Ontwikkelings Gebied in Weerselo met zijn megastallen.

In de raadsvergadering van 26 januari a.s. zal Nicky Bijen de raad inlichten over zijn vertrek als raadslid van de Gemeente Dinkelland en zal hij zijn ontslagbrief inleveren bij  Burgemeester Cazemier.

Wie Nicky gaat opvolgen binnen de fractie is nog niet bekend, volgens de kieswet moet de kandidatenlijst van 2014 van de niet gekozen leden in volgorde gehanteerd worden, in het huidige duale stelsel houdt dit in dat ook de zittende wethouders van Lokaal Dinkelland gevraagd moeten worden, daar ze geen lid zijn van de fractie.
De fractie zal in gezamenlijk overleg besluiten wie de taak als fractievoorzitter zal overnemen.

Hierbij de ontslagbrief van Nicky aan de voorzitter van de gemeenteraad Dinkelland Burgemeester Cazemier.  Ontslagbrief

 

Namens de Fractie, Bestuur en Wethouders van Lokaal Dinkelland willen we Nicky feliciteren met zijn nieuwe stap in zijn succesvolle carriere binnen de RABO organisatie.

Helaas moeten we je laten gaan
Heel veel succes met jouw nieuwe baan
We hadden het graag anders gezien
Maar deze veranderingen waren door ons niet te overzien
Weet dat we je inzet altijd hebben gewaardeerd
Je hebt in al die 6 jaren super gepresteerd!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.