Beschut werken

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

topcraft3Voorzitter,

De aanbesteding van het “Beschut Werken” is een feit en Soweco is als winnaar uit de bus gekomen. 
En hoe graag we het ook de Stichting DinkellandWerkt! Samen hadden gegund (en ook verwacht en er op gerekend hadden, dat zij als beste uit de aanbesteding zouden komen), we moeten toch ook eerlijk blijven. 
Soweco is een bedrijf dat prima aangeschreven staat, prima kwaliteit levert en als één van de weinige SW-bedrijven in Nederland zich in de afgelopen tijd ook financieel goed staande heeft weten te houden. 
En dat de kwaliteit gewaarborgd is, is voor Lokaal Dinkelland erg belangrijk. 
Daarnaast is er ook nog eens zo’n groot verschil in de prijs, dat de realiteit ons dwingt om met Soweco in zee te gaan.

Ik heb de raadsvergadering van 9 september nog eens afgeluisterd en Meneer Brand horen zeggen dat ook de VVD vóór marktwerking en vóór aanbesteding is, als iedereen op gelijke waarde beoordeeld kan worden. En daar zat een verschil van mening. Volgens ons is de aanbesteding nu voor alle inschrijvers op gelijke waarde beoordeeld. De VVD zal dit waarschijnlijk bestrijden. 
De wethouder heeft in de raad van 9 september aangegeven dat de mens voorop staat; voor de 29 SW-medewerkers waar het om gaat, staat de beste kwaliteit voorop.

Niets mis mee zou je dan zeggen. Ware het niet dat de vereiste rijstijd va 30 minuten word overschreden. Op dat punt scoort Soweco dan ook 0 punten, oftewel 0%. Zou je de afstand bij beide bedrijven buiten beschouwing laten, dan zou de kwaliteitsscore van Soweco hoger zijn dan die van DinkellandWerkt! Samen.

 En hoewel we teleurgesteld zijn in de uitkomst, en zoals ik ook net al zei, we graag gezien hadden dat DinkellandWerkt!Samen de aanbesteding had gewonnen, hebben we absoluut geen twijfels over de kwaliteit van Soweco. Een groter bedrijf heeft soms ook zijn voordelen:

– Clienten kunnen zelf kiezen uit allerlei typen werkmogelijkheden, zodat ze ook echt werk kunnen vinden dat bij hen past,

– De begeleiding en toerusting bij Soweco is uitstekend van kwaliteit en kan bogen op jarenlange ervaring.

Juist de VVD kan het niet maken dat ze nu aangeven dat de prijs helemaal niet mee mag tellen. Een verdubbeling van de kosten vinden wij te veel om nu toch het werk aan DinkellandWerkt!Samen te gunnen. Kwaliteit voor onze SW-ers staat bij ons voorop, en die is gewaarborgd ook voor de toekomst. Dat dan ook nog de kosten de helft zijn van de kosten die DinkellandWerkt!Samen heeft berekend, is mooi meegenomen.

We willen aan de wethouder vragen om bij Soweco er op aan te dringen voor een goed vervoersplan, zodat de reistijd niet onnodig verlengd wordt en er eventueel compensatie is. Misschien is het zelfs mogelijk dat er SW-ers uit Denekamp en Lattrop in Tubbergen geplaatst worden. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.