Voorstel inzake voorbereidings- en investeringsbudget nieuwbouw basisschool Kerkewei Rossum.

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

kerkeweiDe inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe zijn gelukkig met de bouwplannen omtrent een nieuwe basisschool.
Ook wij, de fractie Lokaal Dinkelland zijn blij met de bouwplannen en hopen dat deze snel afgerond kan worden zodat de eerste schop in de grond kan. Tijdens het bouwproces zijn noodvoorzieningen noodzakelijk, goed dat deze zoveel mogelijk gecentreerd worden en niet door Rossum verspreid.
We zijn in afwachting van de ontwikkelingen met betrekking tot een deel van de huisvesting in de Cocer, maar dit is aan de KONOT. Ook de keuze voor 8 lokalen is wat ons betreft een verstandige keuze, op deze manier hoeft de school niet lang met noodvoorzieningen te zitten en flexibel bouwen lijkt ons dan ook een logische stap.
De KONOT is verantwoordelijk voor de bouw van de school, maar de gemeente heeft een rol in de bouwgroep zodat belangrijke aspecten als duurzaamheid, inrichting en financien vanaf het begin kunnen worden afgestemd.

Voorzitter, graag wil ik nog even verifiëren of we goed begrepen hebben dat voor de noodvoorzieningen een bedrag is opgenomen in de kostenberekening, maar dat dit een normbedrag is, dat eventueel ook lager (of hoger) uit kan vallen. De werkelijke kosten worden vergoed. Als de kosten lager (of hoger) uitvallen, is het voordeel ( of nadeel) voor de gemeente.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.