Nieuw leven in het oude Maria ad Fontes klooster in Ootmarsum

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

imagesHet was een enorme klus. Om, nadat Kondor Wessels de handdoek in de ring had gegooid, een nieuwe exploitatie rond te krijgen in het klooster. Een exploitatie welke recht doet aan het prachtige historische gebouw. En dat is onze wethouder Loes Stokkelaar wèl gelukt.

De nieuwe gebruikers zijn o.a. Annemiek Punt, Gerard Kosse en Gerard Velthuis. Gerard Velthuis gaat er whisky stoken, verkopen en wonen.  Gerard Kosse gaat een maatschappelijke (eet)keuken als leerwerkplaats starten en er wonen. En onze welbekende glaskunstenaar Annemiek Punt verplaatst haar atelier naar het klooster om er mooie exposities te gaan organiseren. 

Verder komt er een werkatelier voor jonge kunstenaars die boven hun werkpaats kunnen wonen.

Glasblazer Mark Locock gaat gebruik maken van de Radboudzalen om er zijn werkplaats van te maken. Tevens zullen er demonstraties glasblazen gegeven worden en gaat ook Mark samen aan de slag met mensen met een (beperkte) afstand tot de samenleving.

De kapel en de aangrenzende ruimte blijven in eigendom van de gemeente, deze kunnen worden gebruikt door bijvoorbeeld ‘het huis van de spiritualiteit’. Er zal aldaar ook ruimte zijn voor ideele exposities als van KIK (Kwaliteit Investeren in Kwetsbaarheid) van clienten van De Losserhof, maar ook anderen, op maatschappelijk en cultureel gebied, kunnen dan van de ruimte gebruik maken.
Ook voor de resterende woonappartementen heeft zich een serieuze gegadigde gemeld, die die ruimtes wil gaan ontwikkelen.
Al met al een mooi resultaat na een jaar van goed overleg met de verschillende participanten.

Met deze ontwikkeling komt er weer leven in het klooster op een waardevolle en respectvolle manier.
Een welkome ontwikkeling voor toeristisch Ootmarsum.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.