Open debat: KPN zendmast Ootmarsum

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Voorzitter,

In het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst.
zendmast1We hebben in het verleden al wat meer te doen gehad met zendmasten. Als er uit deze processen een leer kan worden getrokken dan is het wel dat de communicatie uitmuntend moet zijn. Duidelijk overleg vooraf met de omwonenden heeft de hoogste prioriteit. Hier hebben we na de plaatsing van de zendmast in Lattrop veel van kunnen leren.

Echter….,  wat schetst onze verbazing? Bij de beoogde zendmast in Ootmarsum is het college dit belangrijke aspect “vergeten”. Er is niet of nauwelijks gecommuniceerd en de meeste omwonenden konden het nieuws uit de krant halen. Waarom heeft dit college niets geleerd van de vorige keer? Dat blijft voor ons een groot vraagteken.

Indien er goed overleg had plaats gevonden dan had u ook vast en zeker begrip kunnen kweken. Onbekend maakt onbemind! Als de motie wordt aangenomen adviseren we dan ook veel betere communicatie bij de bepaling van een eventuele andere locatie.

Voorzitter, Wat betreft de locatie van de zendmast is Lokaal Dinkelland heel benieuwd waarom deze eerst aangewezen plek volgens KPN het meest geschikt is.

We geven deze locatie niet op, maar vragen in de motie naar een mogelijke betere alternatieve locatie te zoeken. We nemen dan ook aan dat we de voor en nadelen tegen elkaar kunnen wegstrepen. Er zullen altijd Nimby’s blijven waar de zendmast door de KPN ook geplaatst wordt. Een heel mooi  woord.  Nimby staat voor Not In My Back Yard, niet in mijn achtertuin.

Lokaal Dinkelland vindt het van groot belang dat de mobiele bereikbaarheid een totale dekking krijgt in de gemeente. Als de KPN duidelijk kan aantonen dat er geen betere of andere alternatieve locatie is, dan moet deze locatie beschikbaar blijven. Daarom willen we niet op voorhand al een streep zetten door deze plek. Maar we willen graag dat er gekeken wordt naar een andere locatie die voor een gelijkwaardige of wellicht betere bereikbaarheid en dekking kan zorgen.

Voorzitter, verder willen we graag dat gezien op het belang van mobiele bereikbaarheid er niet te lang wordt gewacht met dit proces. Voor de leefbaarheid is het niet alleen Ootmarsum dat een belang heeft bij deze mast, maar ook alle omliggende dorpen. Snelheid is dus gewenst en we gaan er dan ook vanuit dat het college hiermee asap, als de wiedeweerga, mee aan de slag gaat.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.