Schriftelijke vragen veiligheid everlostraat

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Vragen

De fractie Lokaal Dinkelland maakt zich zorgen omtrent de veiligheid aan de Everlostraat in Rossum/ Volthe en hebben daarom onderstaande vraag schriftelijk ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Dinkelland.

Extra aandacht voor onze schoolgaande jeugd is een pre
Nu de mais van het land wordt gehaald, betekent dit voor onder andere onze schoolgaande kinderen ‘extra oppassen’. Er is veel landbouw verkeer op wegen waar ook gefietst wordt.
Eén van deze wegen is de Everlostraat. Er is niet alleen landbouwverkeer dat voor een drukte zorgt, maar ook personenauto’s, die veel gebruik maken van deze weg als sluiproute van Denekamp/ Beuningen naar Weerselo, Oldenzaal en verderop.

Een aantal jaren geleden heeft de provincie Overijssel besloten om de Koksweg, de verbinding tussen de provinciale weg Oldenzaal – Denekamp en de provinciale weg tussen Oldenzaal en Rossum/ Ootmarsum, af te sluiten voor niet-aanwonenden.

Dit maakt dat de verkeersintensiteit op de Everlostraat  toegenomen is. Er fietst behoorlijk veel schooljeugd over deze weg naar de basisschool de Kerkewei in Rossum en naar het voortgezet onderwijs in Oldenzaal. Wanneer auto’s de fietsers passeren is er weinig mogelijkheid tot uitwijken. Ook de grote gaten in de berm, zorgen er niet voor dat auto’s gaan afremmen maar juist minder uitwijken, een nog gevaarlijker situatie dus.

Ergens halverwege deze weg is een binnendoor fietspaadje voor de kinderen van de basisschool richting de Kerkewei. Auto’s hebben niet in de gaten dat hier fietsers uitkomen. Om auto’s nog alerter te maken,  kan een drempel voor een mooie vertraging in de snelheid zorgen. Het hoeft geen compleet bouwwerk te zijn, in de tijd van nu zijn er goedkopere alternatieven om de wegen veilig te houden voor iedereen.

Is het college bereid om de situatie op de Everlostraat nader te bekijken en te zoeken naar mogelijkheden om de veiligheid van de fietsers te optimaliseren?

Lokaal Dinkelland

Dit bericht is geplaatst in Vragen

Reacties zijn gesloten.