Vragen verkeersveiligheid kruising Spittendijk/Churchillstraat te Denekamp

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

ambuHet college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk/mondeling te beantwoorden.

Toelichting:

Onderzoek en cijfers  van 2008-2012 van het ministerie van infrastructuur en milieu laten zien dat de kruisingen Spittendijk/Churchillstraat, Veldkampsweg/Churchillstraat te Denekamp en Bisschopstraat/Holtwijkerstraat te Weerselo behoren bij de top 3 van verkeersonveilige kruisingen te Dinkelland. Er vinden met name aanrijdingen plaats tussen auto’s / fietsers.

Aanleiding:

Op donderdag 6 november heeft er wederom een aanrijding plaats gevonden tussen een auto/fietser op de kruising Spittendijk/Churchillstraat te Denekamp. Dit keer was het slachtoffer een leerling op weg naar de Veldkampschool. De leerling moest met meerdere verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis. Vijf dagen eerder heeft op dit zelfde kruispunt een aanrijding plaatsgevonden tussen auto/fietser, waarbij een oudere man ernstig gewond is geraakt.

  • Lokaal Dinkelland zou graag de volgende vragen beantwoord zien:Is het college bekend met bovengeschetste situatie?
  • Is het college bereid om met spoed zich te laten adviseren door verkeersdeskundigen om op korte termijn maatregelen te kunnen treffen zodat het aantal ongevallen op betreffende kruising tot een minimum wordt terug gebracht?
  • Kunnen er voorafgaand aan deze analyse/advisering tijdelijke maatregelen worden getroffen om de veiligheid op deze kruising op zeer korte termijn te garanderen?
  • Is het college bekend met het feit dat bovengenoemde kruisingen in de top 3 zitten van verkeersonveilige kruisingen in Dinkelland en zijn er inmiddels cijfers bekend vanaf 2012 ?
  • Is het college bekend met cijfers van verkeersongevallen in Dinkelland en worden deze geanalyseerd en wordt hierop het verkeersbeleid aangepast?
  • Welke maatregelen neemt het college om de verkeersveiligheid met name voor kwetsbare verkeersdeelnemers op gevaarlijke kruisingen in Dinkelland te garanderen?

Naam Fractie: Lokaal Dinkelland,

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.