Afvalwaterinjecties in de NAM locaties in Dinkelland

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

zoutcaverneVoorzitter, ” Bodem Twente geen afvalputje” stond er afgelopen vrijdag in de Twentsche Courant Tubantia.

Het zoveelste bericht in de media over lekkende putten, vervuild of zelfs giftig oliewater, bodemdalingen en zelfs kans op aardbevingen in Twente.

Inwoners van Twente hebben geen vertrouwen meer in de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

In 2007 is er een vergunning door het Ministerie van Economische zaken i.s.m. de Provincie Overijssel en betrokken gemeenten verleend aan de NAM om afvalwater vanuit Schoonebeek via een oude ondergrondse gasleiding en onder hoge druk te injecteren in de leeggeproduceerde gasvelden onder Mander, Tubbergen en Oldenzaal, maar ook onder gemeentegrond van Dinkelland.

Op 9 december jl heeft de NAM een presentatie gegeven aan de raad en de inwoners van de gemeente Dinkelland. De antwoorden van de NAM op de gestelde vragen heeft de onrust niet weg kunnen nemen. Op dinsdag 20 januari was er opnieuw een presentatie van de NAM, deze keer georganiseerd door de gemeente Tubbergen. De emoties liepen hoog op. Opnieuw kon de NAM, maar ook het ministerie van Economische Zaken en het Staatstoezicht op de Mijnen, de onrust en de onvrede bij de inwoners uit Twente niet wegnemen.

 Voorzitter, Middels de volgende motie, die ik u graag zou willen voorlezen, willen we onze wethouder oproepen om samen met de andere wethouders in de N.O Twente gemeentes op te trekken om onze motie uit te voeren.

Want voorzitter, het kan niet zo zijn dat we deze injecties toestaan zonder dat we precies weten wat zich in de diepere grondlagen van onze gemeente plaatsvind met alle mogelijke gevolgen van dien.

Motie: Afvalwaterinjectie NAM 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.