Vluchtelingenopvang Ootmarsum

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

vluchtVoorzitter, Lokaal Dinkelland begrijpt en ondersteund dit besluit van het college volledig. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij onderdak bieden aan mensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld. Het zou de Dinkellandse samenleving sieren als we hen welkom heten in onze gemeente. Het is niet niks wat deze mensen mee hebben gemaakt: als vluchteling moesten zij huis en haard achterlaten. Voor ons reden om hen een thuis aan te bieden, al is het ook van tijdelijke aard.

 Voorzitter, daarnaast denken wij dat deze ontwikkeling goed is voor de Wyllanderie, en daarmee voor Ootmarsum. Tijdelijke opvulling is in onze ogen nog altijd beter dan langdurige leegstand. Er wordt voorkomen dat het gebouw in verval raakt en over 2 jaar is zijn er weer kansen voor recreatie en toerisme.

 Dat dit impact heeft op onze gemeenschap moge duidelijk zijn. Uiteraard begrip voor de vragen en eventuele onrust bij omwonenden en andere belanghebbenden. Onze oproep aan het college is dan ook om hen de komende maanden te begeleiden en te voorzien van voldoende informatie. Maar niet alleen eenmalig informeren, blijvende goede communicatie is ontzettend van belang in deze.

 Voorzitter wij wensen het college veel succes met de uitvoering van dit besluit.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.