Interview (Twente FM) fractievoorzitter Benny Tijkotte

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Stem Lokaal

Het is een veel gehoorde kreet. Stem lokaal in het stemlokaal! Maar waarom is dat dan zo anders dan een stem op een lokale afdeling van een landelijke partij? Uit onderzoeken is gebleken dat raadsleden van lokale partijen dichter bij de burgers staan doordat zij meer een afspiegeling zijn van de samenleving. Een ander belangrijk feit is dat lokale partijen geheel onafhankelijk kunnen werken omdat er geen enkele binding is met de provincie en de partijtop in den Haag.
Formeel proberen Haagse kopstukken de landelijke impact van gemeenteraadsverkiezingen vaak te minimaliseren, maar men drukt wel degelijk een stempel door hun aanwezigheid in de gemeentelijke campagne’s. Het gaat hier om lokale thema’s, met landelijke politiek heeft dit weinig tot niets te maken.

Voor mij als nieuwe lijsttrekker is het een mooie uitdaging om hierin het voortouw te nemen. Landelijke media willen ons doen geloven dat partijen moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden. Lokaal Dinkelland heeft voldoende, maar veel belangrijker, capabele en ook nieuwe kandidaten. Deze hebben elk zijn of haar deskundigheid. Het is een lijst waar ik trots op ben.
Mijn drijfveer om het lijsttrekkerschap op me te nemen is, dat ik er van overtuigd ben dat je in de politiek dingen kunt veranderen die er toe doen. Ik ben bereid om op basis van argumenten compromissen te sluiten. We verliezen daarbij onze lange termijn visie voor Dinkelland en het welzijn van haar inwoners niet uit het oog.

Dat ik geen direct politiek verleden heb, ervaar ik als een voordeel. Het zal juist verfrissend zijn in een periode waarin vernieuwing en rust in Dinkelland wenselijk is.
Bestuurlijke ervaring en ondernemerschap is mij niet vreemd.
Met open vizier en een helder verhaal zal ik, samen met mijn fractie en het bestuur van Lokaal Dinkelland de inwoner van Dinkelland centraal stellen.
Ik ben enthousiast, heb er vertrouwen in en reken op uw steun.

Interview Benny Tijkotte op Twente FM

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.