Dorper Esch, renovatie sporthal en een nieuw 6 baans zwembad

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Voorzitter,
Vorige week werd er al gekscherend geroepen dat vandaag de finale is van een lange dorpereschwedstrijd. Onze fractie is vanzelfsprekend erg blij dat we deze finale eindelijk kunnen spelen. En dat we dat doen met een erg mooi resultaat. Tijdens de vorige commissie zijn al de nodige complimenten uitgedeeld. Fracties waren aangenaam verrassend en onze wethouders hebben de nodige complimenten in ontvangst mogen nemen. En voorzitter, onze fractie wil bij deze nogmaals benadrukken dat deze complimenten zeer zeker ook voor de bijdrage van de ambtelijke ondersteuning en de actiegroep gelden. Het is de uitstekende kwaliteit van de gemaakte reis die gemaakt heeft dat we zijn aangekomen op deze prachtige bestemming.

downloadWant voorzitter, renovatie van de sporthal en een nieuw 6 baans zwembad met mogelijkheden voor recreatie komt er niet zomaar. Er is tevens rekening gehouden met de toekomstige demografische ontwikkeling, en de concurrentie in Nordhorn. Deze constatering maakt de conclusie dat Dinkelland een nieuw duurzaam en toekomstig bestendig sportcomplex rijker is meer dan gerechtvaardigd. Lokaal Dinkelland is daarnaast ook blij dat invulling wordt gegeven aan een belangrijke verkiezingsbelofte: Zwembad in Denekamp openhouden met behoud van kwalitatief goede sportaccommodatie.

Het is ook goed geweest dat er een rectificatie in de krant heeft gestaan over het financiele deel van dit project. Het zou namelijk jammer zijn dat er onduidelijkheid over de cijfers ontstaat. Want, en ik wil dit hier nogmaals benadrukken, het project kost in totaal 168.000 euro meer dan dat in voorgaande jaren in de begroting heeft gestaan. En dat is voor onze fractie een bedrag dat absoluut recht doet aan de kwaliteit van dit resultaat.

Voorzitter tot slot, wat onze fractie betreft: aan de slag!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.