Open debatronde: Sluiten radiologie MST Oldenzaal

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

mstVoorzitter, in augustus 2015 kondigt Medisch Spectrum Twente bezuinigingen aan om haar verbeterprogramma voor de toekomstige patiëntenzorg te kunnen blijven uitrollen. Investeringen die hiervoor in gang waren gezet drukken nu echter zwaar op het financiële resultaat. Dit vroeg om herbezinning op de uitgaven zonder dat dit de patiëntenzorg zou treffen.

Medisch Spectrum Twente nam de volgende Bezuinigingsmaatregelen: ·Per direct werden alle vacatures stopgezet en tijdelijke arbeidsovereenkomsten niet verlengd, mogelijk met gedwongen ontslagen. Tevens werden nieuwe investeringen bevroren.

Bij elke maatregel zou het behoud van een kwalitatief hoogwaardige zorg voor de patiënt het belangrijkste uitgangspunt zijn, voor Lokaal Dinkelland enigszins twijfelachtig.

Patiënten zouden niets gaan merken van de kostenbesparingen die we nu willen doorvoeren.’ Bij het stopzetten van contracten zou het gaan om ‘merendeels’  niet-medische functies.

Tevens zou Medisch Spectrum Twente werken aan een verbeterprogramma om in de toekomst meer complexe zorg te kunnen aanbieden in de regio,   wij vragen ons af  is de regio gedachten voor het Medisch Spectrum Twente wel zo groot?

rontgen2Veel is er ook al gezegd en actie gevoerd rond de parkeertarieven van het Medisch Spectrum Twente, maar nu maken we ons zorgen om de radiologie  Vanwege bezuinigingen wordt  het maken van röntgenfoto’s via  de huisartsenpost bij het MST locatie Oldenzaal op werkdagen na 17.00 uur en gedurende de gehele weekenden stop gezet. Weekends wat normaal bol staat van sport met de daarbij behorende sportblessures.

Patiënten moeten na 17.00 uur en gedurende de gehele weekenden voor het maken van een röntgenfoto zich eerst melden bij de huisartsenpost in Oldenzaal en dan moet men voor een röntgenfoto naar een ziekenhuis in Enschede, Hengelo of Almelo. „En dat is uitermate patiënt-onvriendelijk”

Dit is niet alleen de mening van Lokaal Dinkelland maar ook van het artsencollectief in Noordoost Twente en ik hoop dat de overige fracties ons hierin steunen.

Voorzitter Ik wil dan ook mede namens het CDA een motie indienen. Motie: Sluiting radiologie MST oldenzaal

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.