Parkeerbeleid Dinkelland

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

park

Een ieder zal zich herkennen in de volgende situatie. We willen gauw even een boodschap doen en vergeten in de drukte om de blauwe kaart voor het raam van de auto te leggen. Of we leggen de blauwe kaart ervoor, stellen de tijd in en komen terug net iets te laat dan wat de tijd voor het parkeren in de gereserveerde zone aan geeft. Helaas staan daar sancties op waar je bijna honderd euro voor dient te betalen. Wij vinden dit als LD een onvoorstelbaar hoog bedrag voor een klein vergrijp. We sturen onze inwoners en de toeristen die onze middenstand bezoeken hiermee de dorpen en de stad uit, dit willen we toch niet?

 En om het nog gekker te maken, komen zelfs de parkeergelden niet meer als inkomsten binnen bij ons als gemeente Dinkelland, nee het wordt nu direct afgedragen aan het Rijk. Hierdoor missen we een bedrag van 23.000 euro voor onze gemeente. Wat ons betreft als LD,  is de motivatie hierdoor behoorlijk afgenomen om nog frequent bekeuringen uit te delen voor fout parkeren bij kleine overtredingen. LD  wil dus;

 parkeren“Minder parkeerbonnen in blauwe zones”

In de commissievergadering van 17 maart heeft Lokaal Dinkelland reeds aangekondigd een motie te willen voorbereiden betreffende het gevoerde parkeerbeleid. Zij hebben daarbij de steun gekregen van het CDA.

Lokaal Dinkelland en het CDA ergeren zich namelijk groen en geel aan de boetes die worden geschreven voor relatief lichte parkeerovertredingen. Zij roepen daarom in de raadsvergadering vandaag, burgemeester en wethouders via een motie op om de ordehandhavers vooral te laten letten op de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de kernen, maar minder snel op te treden tegen lichte parkeervergrijpen.

Motie parkeerbeleid

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.