Planontwikkeling Commanderie Ootmarsum

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

com05Er is in de open debatronde al veel gesproken over de Commanderie. Conclusie: De ladder van duurzame verstedelijking heeft dit geweldige plan de das om gedaan. De gevolgen daarvan zijn niet mals voorzitter. Een afboeking van 1,45 mln. De ladder is dodelijk voor gemeentelijk Nederland, het schiet zijn doel voorbij. Miljarden aan inkomsten waar gemeenten rekeningen mee hebben gehouden, worden vernietigd. En waarom? Niet op de inhoudelijke bezwaren, nee op het gebrek aan regionale toetsing. Oldenzaal had de Hanzepoort, Almelo de bouwmarkt, Haarlemmermeer meer dan 2000m2 detailhandel en Kampen 1300 woningen welke onverwachts niet meer door konden gaan. En zo zijn er inmiddels meer dan 170 gemeenten welke inkomsten mislopen waar ze al wel rekening mee hadden gehouden. Daarom een oproep van onze fractie. Leg druk bij het Interprovinciaal overleg en het VNG om deze kronkel in de wetgeving terug te draaien.

 openluchtMaar voorzitter. Wij mogen blij zijn met een Wethouder die ondanks deze tegenslag vol energie aan de bak is gegaan. Zij heeft, door in 3 maand tijd een alternatief plan te realiseren, Dinkelland weten te redden van een afboeking a 3,2 mln euro en de subsidie van provincie Overijssel a 9 ton vooralsnog weten te behouden. Dat verdiend een compliment. Daarnaast, en dat vergeten we in de discussie rondom de Commanderie veel te veel, is dit alternatieve plan goed voor de ontwikkeling van het Openlucht Museum, voor ondernemers die graag aan de slag willen en een geweldige impuls voor toeristisch Ootmarsum Dinkelland.

De fractie van Lokaal Dinkelland wil het college enorm veel succes wensen in de uitvoering van het plan Commanderie. Om de zorg van omwonenden voor een zogenaamde ‘fase 3’ weg te nemen dienen we daarvoor een motie. Wat ons betreft geen demping van de vijver en geen bouw van een groot hotel. Alle focus is gericht op Dinkelland behoeden van een nog grotere financiële ramp en Ootmarsum de toeristische impuls te geven die ze verdiend.

Motie planontwikkeling Commanderie

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.