VVD “Sigaar uit eigen doos!”

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Voorzitter, de fractie van Lokaal Dinkelland wil nog even terugkomen op de aangenomen motie in deze van de fractie van de VVD met betrekking tot de rioolheffing.

Het moet de fractie van lokaal Dinkelland toch van het hart dat we grote moeite hebben hoe de inwoners van Dinkelland een rad voor de ogen wordt gedraaid.  Daar is niemand bij gebaat.

De situatie doet me denken aan een voorval eind jaren 70, waarbij nota bene een boegbeeld van de VVD, de heer Wiegel, in een bijeenkomst de bevolking van Nederland duidelijk maakt dat Sinterklaas bestaat. Daar staat hij, zei hij, wijzend naar dhr. Den Uijl.

Voorzitter, hier in de raad zitten nog drie hulp-Sinterklazen, daar zitten ze (fractie VVD).  Zij beloven de huishoudens van Dinkelland een cadeautje van € 5,= voor 2019.  Om dit te realiseren, sturen ze de roetveeg Piet,  wethouder Blokhuis op pad om bij alle huishoudens € 5,= uit de spaarpot te halen, om dit te betalen  (Het bedrag wordt afgesnoept van de Reserve Incidenteel Beschikbare Algemene Middelen).

Om dit Sinterklaas feestje compleet te maken wordt het CDA opgedrongen om hiermee in te stemmen. Wetende dat Sinterklaas niet bestaat.
Het CDA heeft dit in de vergadering ook duidelijk gemaakt, maar gaat omwille van de coalitieafspraken hierin mee.  Het was dapperder geweest wanneer het CDA hier was opgetreden als BLOKKEER TUKKERS.

Alle gekheid op een stokje, dit kan toch niet waar zijn ? Dat wij dit onze inwoners wijs proberen te maken ? Dit schaadt ons ook als bestuur en politiek, vandaar dat wij nogmaals een oproep doen om hierover nog eens goed na te denken.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel individuele situaties waarbij de woonlasten individueel stijgen. Kunnen onze betroffen inwoners dit ook bij de Hulp Sinterklazen verhalen?

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.