Ingebrachte motie LD – leegstandlocaties Denekamp

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Moties

Update: ingetrokken

Voorzitter,

 

De afgelopen jaren hebben we vaker aandacht besteed aan starterswoningen, seniorenwoningen en langdurig leegstaande bebouwing.

In Denekamp lopen we al jaren tegen 2 lelijke plekken aan die zeker niet de schoonheidsprijs verdienen. Sterker nog.  Ze zien er verschrikkelijk uit. Het gaat in dit geval over de kop van de Eurowerft en het pand Maddog.

Voorzitter. De tijd is op. Hier moet wat gebeuren. Onze jeugd is opzoek naar betaalbare woningen en het liefst in het centrum.  We roepen allemaal dat we de jongeren graag willen behouden in onze kernen, maar wat doen we daar aan?

Met deze twee locaties ligt er een unieke kans. Hoe mooi zou het zijn om op deze locaties woningen, maar dan wel voor de jeugd of gepensioneerde, betaalbare starterswoningen gerealiseerd kunnen worden. Betaalbare en kleine woningen voor 1 a 2 persoons huishoudens. Dit zou je perfect kunnen combineren. Bouwen voor jong en oud!

Wij weten dat deze locaties niet in handen zijn van de gemeente maar in de handen van derden. Maar er moet nu eens wat gebeuren om deze locaties vlot te trekken. Wij, Lokaal Dinkelland, maar ook onze inwoners zijn er wel klaar mee!

En ja voorzitter. Soms lijkt het alsof het nooit goed uitkomt. Zo nu zijn we bezig met de inbreidingsnota en de volgende keer is er weer iets anders. Wij vinden overigens deze locaties los staan van inbreiding. We kijken nu al lang genoeg tegen deze lelijke plekken aan. We willen deze locaties  hiermee ook niet als inbreiding kwalificeren. Wat er ook wordt opgenomen in welke nota dan ook. Hier moet wat extra’s gebeuren om deze plekken te ontwikkelen. Wat we willen is juist hiermee het college tot activiteit bewegen. Dit is een kans. Hier kun je een Win-Win situatie van maken.

Ook willen we inzichtelijk krijgen of er in de gemeente nog meer van dit soort locaties zijn waar de gemeente een actieve rol kan spelen om projecten vlot te trekken.  Woningbouw voor jongeren is een speerpunt voor Lokaal Dinkelland, maar als ik me niet vergis ook van andere partijen. De gemeente moet hier dus een actievere rol in gaan spelen.

Voorzitter. We vragen in de komende motie helemaal niet veel maar we moeten niet langer afwachten maar doen. Ga in overleg met de eigenaren van de leegstandlocaties en zet u in voor spoedige realisering van passende woningen zoals eerder aangegeven.

Voorzitter, met uw goedkeuring lees ik graag de motie voor.

 

https://gemeenteraad.dinkelland.nl/documenten/Moties/motie-huisvesting-leegstandlocaties-Denekamp-Lokaal-Dinkelland-PvdA-GroenLinks.pdf

Dit bericht is geplaatst in Moties

Reacties zijn gesloten.