Fietstunnel Borgbosweg.

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Op het moment dat dit voorstel onze fractie onder ogen kwam gingen er meteen een aantal wenkbrauwen fronsen. Want welke gemeente bedenkt het toch om in deze tijd een buurgemeente 50.000 euro te geven voor de aanleg van een tunnel.

Helemaal zeker van onze zaak gingen we daarom naar de commissie om de wethouder te vragen hoe ze toch met zo een plan kan komen. Maar tijdens de commissie kwam er een zeer plausibel verhaal. Sterker nog, het is de wethouder gelukt om onze fractie sterk aan het twijfelen te brengen over ons oorspronkelijke standpunt.

De kern van haar pleidooi ondersteunen wij dan ook van harte. Ook onze fractie vindt het fantastisch dat wij toerisme op NO Twentse schaal bedrijven, een goede zaak. De voordelen die dat op kan leveren zien wij ook absoluut in. In dat kader hebben wij er ook begrip voor gekregen waarom de wethouder er voor gekozen heeft om onze NO Twentse noaber te helpen.

Met de gebiedsvisie NO Twente is veel geld gemoeid Recreatie & Toerisme in Dinkelland kan daar meer dan gemiddeld zijn voordeel mee doen. Immers we liggen midden in het gebied.

Uiteraard zijn wij ons als fractie terdege bewust dat de gemeentegrens vervaagd en de toerist daar al helemaal geen benul van heeft. Voor het bedrag hebben we een prima fietsfaciliteit aan de rand van Denekamp.

Tot slot missen we bij dit voorstel eenduidigheid over de wijze van omgaan met regionale toeristische samenwerking. Want wat als morgen Tubbergen en Oldenzaal op de stoep staan? Anders gezegd, hoe gaan we in de toekomst om met dit soort aanvragen? En misschien nog wel belangrijker. Hoe gaan de andere NO Twentse gemeenten hier mee om?

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.