Lokaal Dinkelland en CDA Dinkelland willen stimuleringsfonds voor vluchtelingen Wyllandrie.

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

imagesOp initiatief van de fracties Lokaal Dinkelland en het CDA Dinkelland wordt dinsdag 8 september tijdens de raadsvergadering een motie ingediend waarin het college wordt opgeroepen om een stimuleringsfonds in het leven te roepen waaruit maatschappelijke initiatieven gericht op de vluchtelingen in Ootmarsum financieel kunnen worden gestimuleerd. Het fonds moet worden gevoed uit de financiële bijdrage die de gemeente Dinkelland ontvangt van het COA voor de huisvesting van de vluchtelingen in de Wyllandrie. Hier worden vanaf mei dit jaar 230 vluchtelingen opgevangen voor een periode van maximaal 2 jaar.

Het fonds is een initiatief van de Ootmarsumse raadsleden Henk Meijer van lokaal Dinkelland en Erik Hemmer van het CDA.

Raadslid Henk Meijer LD: “Het doet ons als lokaal Dinkelland uiteraard deugd om te zien dat de vluchtelingen die tijdelijk onder gebracht zijn in de Wylandrie zo snel hun weg in de Ootmarsumse samenleving hebben gevonden. Vanuit de gemeenschap Ootmarsum, onder andere verenigingsleven, kregen wij steeds meer signalen over initiatieven die ondernomen worden om er voor te zorgen dat de tijdelijke bewoners van de Wylanderie zich thuis voelen. Daarnaast hoorden we van een aantal praktische problemen waar de initiatiefnemers tegen aanliepen. Om die problemen voor een gedeelte op te kunnen vangen hebben wij als lokaal Dinkelland, na overleg met onze coalitiepartner het CDA, besloten om een stimuleringsfonds in het leven te roepen.
vluchtRaadslid Erik Hemmer: “Het CDA is blij te constateren dat de integratie van vluchtelingen in Ootmarsum soepel verloopt. De “Wyllandrie Siepels” zijn al een vertrouwd beeld geworden in Ootmarsum.

Ook zijn er al verschillende initiatieven en activiteiten vanuit de gemeenschap van Ootmarsum die erop gericht zijn deze tijdelijke Siepels te laten deelnemen aan het maatschappelijk leven zoals het sporten bij sportverenigingen. Omdat mensen maar tijdelijk blijven kunnen ze echter vaak niet binnen reguliere teams worden geplaats of is er tijdelijk sportkleding nodig. Het stimuleringsfond is bedoeld om de financiële drempel voor de verenigingen te verlagen. Ook cultuur instellingen, onderwijsinstellingen en aderen met initiatieven kunnen gebruik maken van het fonds.

Lokaal Dinkelland roept samen met het CDA de andere raadsfracties op de motie te steunen, zodat vluchtelingen nog makkelijker kunnen integreren in Ootmarsum.

Zie de motie

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.