Opvang vluchtelingen Wyllandrie

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

wylaDe aankondiging van het voornemen om 230 vluchtelingen in de Wyllanderie te huisvesten  heeft veel teweeg gebracht in de Dinkellandse samenleving. Vele nieuwsberichten en een grote opkomst tijdens de informatieavonden geven aan dat het een onderwerp is dat de Dinkellander bezighoudt.  Naast inwoners die zich zorgen maken, zijn er ook inwoners welke voornemens zijn de vluchtelingen welkom te heten. Onze fractie neemt met genoegen kennis van deze eventuele initiatieven. Het is voor ons belangrijk dat deze mensen zich, na alles wat zij hebben meegemaakt, enigszins snel thuis voelen in Dinkelland.

vluchtVoorzitter het voornemen om vluchtelingen te huisvesten heeft, zoals gezegd, tevens tot onrust geleid. Daarom is het volgens onze fractie een goede zaak dat de gehele gemeenteraad van Dinkelland nogmaals de kaders duidelijk neer zet. Dat wil zeggen dat de huisvesting gebonden is aan een periode van  maximaal 2 jaar, en dat er maximaal 230 vluchtelingen in alleen de Wyllanderie opgevangen mogen worden.

Tot slot zou onze fractie het zeer op prijs stellen om frequent en consequent geïnformeerd te worden over het onderwerp huisvesting vluchtelingen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.