Afscheidswoord fractievoorzitter Nicky Bijen

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

nick04Beste Mensen,

En dat op 26 januari 2016. Ik had bij mijn installatie in 2014 niet kunnen voorzien dat dit moment nu al zou komen. Sterker nog, 6 jaar geleden had ik me hier uberhaupt geen voorstelling van kunnen maken.

Zes jaar geleden… Het is alweer zo lang geleden dat Alfons Steggink en Henk Wolbers bij mij op de koffie kwamen voor de vraag of ik met Lokaal Dinkelland aan de verkiezingen van 2010 wilde meedoen. Ik heb de partij vervolgens mogen ervaren als een partij die tussen de mensen staat, waar iedereen welkom is, een eerlijk en duidelijke partij, en een partij die echt alleen de lokale belangen behartigd. Dankzij een enorme verkiezingsoverwinning werd ik raadslid voor de gemeente Dinkelland. Ik ben daar lokaal Dinkelland en u als kiezer nog altijd erkentelijk voor. Want een groentje, een student, 21 jaar, raadslid. Ja… waar begin je dan eigenlijk aan? Dankzij de inwerkprogramma’s, de ervaren mensen in onze partij en de gemeenteraad en de ambtelijke ondersteuning werd me dat snel duidelijk. En ik vond het mooi. Met de samenleving besluiten nemen die de maatschappij doen veranderen. Wat zijn er een boel besluiten genomen. Met name de bezuinigingsronde was een interessante tijd. Lastige besluiten, maar ik denk uiteindelijk allemaal met een goede uitwerking. Kijk alleen al eens naar de geweldige sportparken die onze gemeente nu kent.

nick03Sommige besluiten konden niet altijd op draagvlak rekenen maar moeten voor het algemeen belang wel genomen worden. Daar moest ik als raadslid mee om leren gaan. In Dinkelland zijn we gelukkig in staat om daar op een fatsoenlijke manier met elkaar over in gesprek te gaan. In andere delen van het land hebben ze daar meer moeite mee. En dat is reden om ons zorgen te maken. Even los van de inhoud: als raadslid steek je je hoofd boven het maaiveld uit en neem je verantwoordelijk. Enig respect, ipv dreigementen en geweld, is daarvoor op zijn plaats.

Na 4 jaar raadslid werd ik in 2014 fractievoorzitter. In deze nieuwe rol zijn de afgelopen 2 jaar ook bijzonder leerzaam voor mij geweest. Als spil in het web tussen inwoners, fractie, college, coalitie en oppositie was het veel communiceren en samenwerken met elkaar. Helaas zit het er voor mij na 2 jaar fractievoorzitterschap al weer op. Of helaas… De reden van afscheid is er één waar ik erg blij van wordt. Ik kan een mooie stap maken bij mijn werkgever. Consequentie daarvan is wel dat ik het niet meer kan combineren met het raadswerk. Want als ik iets doe wil ik er voor 100% voor kunnen gaan. En ik merkte het afgelopen half jaar al dat ik door mijn studie en de reisafstand daar steeds meer moeite mee kreeg en dat voelt niet goed. De nieuwe job was voor mij dan ook de doorslaggevende reden om er een punt achter te zetten.
nicky copyDan kom ik op het punt dat ik wil afsluiten. Dat wil ik niet doen zonder een aantal mensen te bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om 6 mooie jaren als raadslid te beleven. Op het risico af dat ik iemand vergeet, wil ik toch een aantal mensen bedanken. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest om 6 mooie jaren als raadslid te beleven. Natuurlijk mijn eigen fractie en partijgenoten, een geweldige club mensen, mooi om daar deel vanuit te hebben mogen maken. Maar ook alle overige raadsleden, de voorzitter van de gemeenteraad, college, wethouders, ambtelijke ondersteuning en pers bedankt voor de prettige manier van samenwerken de afgelopen jaren. Maar natuurlijk ook, inwoners van Dinkelland, en in het bijzonder mijn familie, ouders en vriendin, bedankt voor de steun in de afgelopen 6 jaar.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.