Huisvesting arbeidsmigranten/seizoenswerkers

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Voorzitter,

Vanwege en vooral n.a.v. het besluit m.b.t.  de sloop en herbouw van bedrijfswoningen bij Oosterik t.b.v. huisvesting van arbeidsmigranten welke we in de raadsvergadering van 24 april jl. hebben genomen het volgende.

Binnen Dinkelland zijn er verschillende bedrijven welke gebruikmaken van arbeidsmigranten of seizoenswerkers. Deze worden gehuisvest in huisvesting welke worden aangeboden door hun werkgever. Het is van belang om deze ondernemers en hun werknemers, de arbeidsmigranten te ondersteunen in deze woonbehoefte.

Om huisvesting voor deze groep goed te regelen in onze gemeente is er beleid nodig. Belangrijk is om een beeld te krijgen van de omvang en om daario beleid te maken voordat er problemen zouden kunnen ontstaan. Regeren is vooruitzien. De economie is aangetrokken, werkgelegenheid groeit in allerlei sectoren. Niet al het werk wat in Dinkelland wordt aangeboden kan worden gedaan door werknemers woonachtig in Dinkelland of Nederland. En er wordt  gebruik gemaakt van uitzendbureaus welke mensen aantrekken vanuit de landen om ons heen. Om te zorgen dat er juist geen misverstanden en of mistanden ontstaan over woonlocaties, gezonde en veilige woonomgevingen is het verstandig om gemeentebeleid op te stellen. Daar gaat deze motie over.

Nogmaals regeren is vooruitzien. Voorzitter, met uw toestemming wil ik nu graag de motie voorlezen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.