Boerderij Aveskamp

De drie kavels in het gebied waar de voormalige boerderij Aveskamp staat, gaan per 1 juni de verkoop. Dat heeft de Dinkellandse gemeenteraad dinsdagavond besloten.Het gaat daarbij om de drie rechte kavels zoals de gemeente ze twee jaar geleden al heeft laten intekenen. Herhaalde pogingen van Lokaal Dinkelland en PvdA om in elk geval een andere kavelindeling te bereiken haalden niets uit, CDA en VVD bleven bij hun standpunt dat de kavels over enkele dagen in de verkoop gaan.

Een nieuwe kavelindeling kost volgens de twee te veel tijd. Ook moeten er weer kosten gemaakt worden. „Eerst verkopen, dan hebben de nieuwe eigenaren de mogelijkheid zelf een bestemmingsplanwijziging in te dienen en de kavelgrenzen te veranderen”, aldus Marcel Tijink (VVD).

In het felle en lange debat haalden Lokaal Dinkelland en PvdA alles uit de kast om CDA en VVD alsnog van gedachten te laten veranderen. „Hier zijn veel inwoners bij betrokken die een ander plan willen”, constateerde Anita ten Dam (Lokaal Dinkelland). „Heel jammer dat dat niet kan.”

Daarbij werd door de oppositiepartijen verwezen aar de Initiatiefgroep die zich intensief heeft bezig gehouden met een ander plan voor het gebied.

Twee moties

PvdA kwam met twee moties op de proppen waarvan een een oproep was te komen met Collectief Opdrachtgeverschap. Daarbij kunnen de drie nieuwe eigenaren zelf met een plan komen voor het gebied. Lokaal deed nog een oproep in overleg toch tot een oplossing te komen over de kavelgrenzen. CDA en VVD waren echter niet te vermurwen. Wethouder Benno Brand deed nog een toezegging, hij is bereid het pan voor andere kavelvormen onder de aandacht te brengen bij de nieuwe eigenaren.

Wat betreft de oude boerderij Aveskamp, die wordt ook verkocht en de nieuwe eigenaar mag beslissen wat hij/zij er mee doet.

https://www.tubantia.nl/dinkelland/kavels-aveskamp-in-denekamp-snel-in-verkoop~a7d8d81c/