Voorwoord:

VERKIEZINGS- / PARTIJPROGRAMMA LOKAAL DINKELLAND 2018 – 2022

Voor een dynamisch Dinkelland 

Voorwoord Lijsttrekker

Voor u ligt het ambitieuze, maar ook realistische verkiezingsprogramma van Lokaal Dinkelland. Hierin maken wij duidelijk waarop wij ons de komende jaren willen richten. Wij willen een dynamisch Dinkelland, waarin u als inwoner centraal staat. Daar is ons verkiezingsprogramma op gericht. Als lokale partij staan we dichter bij u dan welke partij ook. Landelijke partij politiek belemmert ons niet. Het zijn de gemeentelijke items die er toe doen. Wij bieden een luisterend oor, zijn gemakkelijk benaderbaar en staan open voor uw mening. Samen met u gaan we aan de slag voor een Dinkelland, waarin het prettig en veilig wonen, werken en vertoeven is. In de lijst met speerpunten ziet u in één oogopslag waar wij voor staan. Verderop in het programma vindt u de onderbouwing en uitleg hiervan.

Voor mij als nieuwe lijsttrekker is het een mooie uitdaging om hierin het voortouw te nemen. Landelijke media willen ons doen geloven dat partijen moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden. Lokaal Dinkelland heeft voldoende, maar veel belangrijker, capabele en ook nieuwe kandidaten. Deze hebben elk zijn of haar deskundigheid. Het is een lijst waar ik trots op ben.
Mijn drijfveer om het lijsttrekkerschap op me te nemen is, dat ik er van overtuigd ben dat je in de politiek dingen kunt veranderen die er toe doen. Ik ben bereid om op basis van argumenten compromissen te sluiten. We verliezen daarbij onze lange termijn visie voor Dinkelland en het welzijn van haar inwoners niet uit het oog.

Dat ik geen direct politiek verleden heb, ervaar ik als een voordeel. Het zal juist verfrissend zijn in een periode waarin vernieuwing en rust in Dinkelland wenselijk is.
Bestuurlijke ervaring en ondernemerschap is mij niet vreemd.
Met open vizier en een helder verhaal zal ik, samen met mijn fractie en het bestuur van Lokaal Dinkelland de inwoner van Dinkelland centraal stellen.
Ik ben enthousiast, heb er vertrouwen in en reken op uw steun.

Benny Tijkotte
Lijsttrekker Lokaal Dinkelland
Lijst 1

Interview Benny Tijkotte op Twente FM