Eindelijk groen licht sportpark De Esch

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Uit : TC-Tubantia 17 november 2010

saasveldiaDENEKAMP – De gemeenteraad van Dinkelland had er gisteravond (16-11-2010) nog een harde dobber aan, maar ging uiteindelijk unanieem akkoordmet de herinrichting van het sportcomplex De Es in Saasveld.
Hiermee komt een einde aan elf jaar van discussie en onderhandelingen. Voor de herinrichting van De Es, waaraan de oplossing van parkeerproblemen in het dorp is gekoppeld, werd een krediet van 512.00o euro beschikbaar gesteld. Veel geld constateerde de raad.

Over het financieringsvoorstel waren de meningen verdeelt. Met name het inzetten van 14.000 euro die eigelijk bestemd zijn voor de aanleg van een voetpad langs de Drosteweg, maakte de stemmen los. Het CDA diende zelfs een amendement in om te voorkomen dat de aanleg van het voetpad zou worden geschrapt.
Het benodigde bedrag voor het sportpark kan volgens woordvoerder Romy Breukers wel uit een reserve potje worden gehaald. Temeer, omdat hieraan pas nog een voordeeltje van 212.000 euro verkregen bij de aanleg van fietsstroken, is toegevoegd.

Het onderwerp leverde een aardig debat op tussen de twee jongste raadsleden Romy Breukers van het CDA en Nicky Bijen van Lokaal Dinkelland. “U strijdt als leeuwen” constateerde voorzitter Cazemier.

Het amendement haalde het uiteindelijk niet en werd met zeven stemmen voor en veertien stemmen tegen verworpen. Het voetpad komt er voorlopig niet.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.