Groen licht plan Saasveld

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Uit : TC-Tubantia 22 juni 2010

voetbal saasveldDENEKAMP/SAASVELD – Het kostte enige moeite, maar de gemeenteraad van Dinkelland is er gisteravond toch in geslaagd de herinrichting van het sportcomplex De Es in Saasveld verder op weg te helpen.

De aanleg van een nieuw sportveld voor de voetbalclub Saasveldia en de realisering van een parkeerterrein voor dancing Bruins zijn dichterbij gekomen nu de raad het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Tegen de zin van buurtbewoners, die overlast vrezen. Het had allemaal nogal wat voeten in aarde, de vergadering moest tot twee keer toe geschorst worden en een onduidelijk amendement van het CDA zorgde voor grote verwarring. De raad werd gevraagd het bestemmingsplan vast te stellen, terwijl er nog geen kredietaanvraag ligt voor de uitvoering van het project. „Nee”, stelde wethouder Pim Koegler nadrukkelijk vast op vragen vanuit de raad, „dit betekent niet dat er een blanco cheque wordt uitgegeven.”

De hoogte van het krediet is nog niet precies bekend, omdat een benodigde grondaankoop nog niet is gerealiseerd. „We zijn vrijwel dagelijks via de makelaar in onderhandeling. We doen ons stinkende best om het zo snel mogelijk rond te krijgen”, hield Koegler de raad voor.

Het CDA was niet makkelijk te overtuigen. „Ligt er een obstakelvrij plan, of komen er nog verrassingen?” vroeg woordvoerder Romy Breukers van de christendemocraten zich af. Inhoudelijk stonden alle fracties achter het herinrichtingsplan. Dat buurtbewoners dwars liggen werd alom betreurd. „Maar het algemeen belang telt zwaarder”, verwoordde Breukers het gevoelen van de hele raad.

Pas nadat Koegler had beloofd dat er direct na de zomervakantie een kredietaanvraag komt, ging de raad akkoord met het voorstel.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.