‘Vlam slaat weer in de pan’

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Uit : TC-Tubantia 22 juni 2011

13-schutte-bDe spontane actie van Berthie Schutte was alleszeggend. Hoofdschuddend en met één beweging scheurde hij het papier waarop de CDA-motie stond afgedrukt door midden en wierp hem verre van zich. Het raadslid van Lokaal Dinkelland maakte hierme duidelijk dat hij tot op het bot was getergd over wat er gisteravond in de raadszaal van Dinkelland afspeelde.

DENEKAMP De gemeenteraad van Dinkelland lijkt weer terug bij af.
De sterk verbeterde onderlinge politiek-bestuurlijke verhoudingen tussen met name Lokaal Dinkelland en het CDA sind de affaire rond het wegsturen van burgemeester Frans Willeme hebben een flinke knauw gekregen.
Dat is het resultaat van het indienen van een zogeheten motie van treurnis door de CDA-fractie aan het adres van wethouder Annette Zwiep-Rosens.
De wethouder van Lokaal Dinkelland zou volgens CDA-fractieleidster Ilse Duursma-Wigger niet of nauwelijks communiceren met de gemeenteraad, geen antwoord geven op vragen en ze zou zelfs hebben gelogen over een waarschuwing van de minister over de hoog opgelopen tekorten bij gastouderopvang in de gemeente.

Zondag maakte het CDA bekend daarom in de raadszaal met een motie van treurnis te komen. Deze krant berichte daar maandag over.
Tot verbijstering van de overige politieke partijen. ,,Want liegen”, benadrukte fractieleider Jos Johannink van Lokaal Dinkelland gisteravond in de raad, ,,is in de politiek een doodzonde.”
Johannink deed geen enkele moeite te verbergen dat hij boos was evenals vele andere raadsleden van zij partij en coalitiepartner VVD.
De fractleider weerlegde de aantijgingen van Ilse Duursma aan het adres van wethouder Zwiep.
,,De wethouder heeft alles gedaan wat nodig was om ons te informeren”, sprak een verbeten Johannink.
En tot Ilse Duursma: Communiceren is ook luisteren en lezen. En dat heeft u niet gedaan. Als u zegt dat liegen een doodzonde is dan heeft u een veel grotere doodzonde begaan.”

Volgens Johannink sloeg het CDA met de motie de plank volledig mis. ,,De motie is onterecht, schadelijk en laag bij de grond.
Wij zijn zeer teleurgesteld in het CDA. Aan het begin van deze raadsperiode hebben we gezegd open te communiceren maar met deze motie zijn deze afspraken te grabbel gegooid.
Ik zeg nog niet, het komt niet meer goed. Maar mevrouw Duursma heeft wel een lange weg te gaan.”
Hij kreeg van Duursma voorbeelden van mis-communicatie van de wethouder. Maar die bleken niet waar of van anderen wethouders te zijn.
Johannink was perplex: ,,Schandalig, te gek voor woorden.”
Hij kreeg de volle steun van Christel Demmer-Munster van de VVD. ,,Ik heb de indruk dat de motie een wraakactie is.
Maar op deze manier de integriteit aantasten van wethouder Zwiep kan niet. Excuses zijn op de plaats.” Maar die kwamen er niet.
Een schrale troost voor de coalitie was dat de motie met slechts zes stemmen van het CDA voor werd verworpen.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.