“Zuinig op Sport”

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Voorzitter,

Voor ons ligt de notitie “zuinig op sport”. Dit naar aanleiding van het raadsplan 2012 waarin voorzieningen voorgedragen worden om op te bezuinigen. Als het woord bezuinigingen valt denkt iedereen direct aan de huidige kritische economische situatie. Maar zo gauw een bezuiniging jezelf treft (op het werk of privé of naar een vereniging toe) wordt het een heel ander verhaal. Hoeveel moeten we bezuinigen? Kunnen we alles nog wel betalen.?Waarom moeten we bezuinigen? Waarop moeten we bezuinigen? Allemaal terechte vragen in een dergelijke situatie.

tennisTijdens de commissievergadering van 3 oktober jl. hebben de meeste voetbalverenigingen, tennisvereniging en gebruikers van sportzalen gebruik gemaakt om tegen deze bezuinigingen te ageren. Dit toont de passie en betrokkenheid van deze bestuurders bij hun sportverenigingen. Ook tijdens de net aangeboden brieven in de hal van het Gemeentehuis geeft aan dat Dinkelland mee wil denken en wij als Lokaal Dinkelland waarderen deze betrokkenheid vanuit onze kernen en juichen dit toe.

Zoals gememoreerd ontkomen we echter niet aan bezuinigingen. Samen moeten we er voor zorgen dat we in Dinkelland niet alleen in de nabije- maar ook in de verre toekomst de mogelijkheid hebben om sport te blijven beoefenen op kwalitatief goede velden en uitstekende accommodaties. Pririvatisering van de velden is in onze ogen de betere optie in deze moeilijke besluitvorming.

Lokaal Dinkelland heeft tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen in 2010 zich al uitgesproken voor een actief beleid voor verdere privatisering van zowel binnen- en buitensportaccommodaties en voor uitbreiding van het aantal kunstgrasvelden. Dat hebben we bewust in ons programma opgenomen aangezien we toen al wisten dat er bezuinigingen aankwamen vanuit de provinciale- en landelijke overheid. Onze slogan tijdens de verkiezingscampagne “Luisteren – Samen werken – Doen” kunnen we in dit geheel goed inpassen. We hebben “geluisterd” naar de informatie van insprekers tijdens de commissievergadering van 3 oktober jl., “samen hebben we gewerkt” aan een aantal oplossingen en samen met alle verenigingen gaan we het “doen”.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.