‘Zwembad verdient een serieuze kans’

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Uit : TC-Tubantia 20 oktober 2011 (Analyse door Alphons Weierink)weierink

De Gemeenteraad van Dinkelland heeft dinsdag een positief principebesluit genomen over de privatisering van het sportcomplex Dorper Esch. De realisering van het nieuwe zwembad in Denekamp lijkt weer wat dichterbij te zij gekomen.

Het was deze week een bijzondere raadsvergadering. Er werden liefst drie belangrijke besluiten met vergaande consequenties genomen. onder ander over de toekomst van het zwembad in Denekamp. De raad het er niet makkelijk mee.

Woordvoerder Nicky Bijen van Lokaal Dinkelland noemde met name het pricipebesluit over het zwembad niet voor niets het moelijkste voor de gemeenteraad in de huidige samenstelling van het afgelopen anderhalf jaar.
Daarmee zij hij geen woord teveel. Hij maakte duidelijk dat de bouw van het nieuwe sportcentrum met wedstrijdbad in combinatie met privatisering ervan voor Lokaal Dinkelland allesbehalve een gelopen race is. Bijen uitte zijn grote twijfels en zorgen en zei eerlijk dat de fractie er een hard hoofd in heeft dat de initiatiefnemers er op tijd – vóór 1 april 2012 – in slagen een gegarandeerde finaciële onderbouwing op tafel te leggen. Als dat niet lukt, is het onherroepelijk einde oefening en blijkt het ambitieuze plan niets meer dan een luchtkasteel te zijn geweest. Toch gaf Lokaal Dinkelland de plannenmakers het voordeel van de twijfel, zij dat Bijen nadrukkelijk de vinger aan de pols wil houden. Daarom ook vroeg hij bij amendement om een tussentijdse rapportage van de werkgroep op 10 januari. Die komt er.

Maar belangrijker is dat er een ruimere meerderheid van de gemeenteraad de initiatiefnemers de kans geven hun plannen waar te maken. Dat is nu meer dan terecht. Als de raad nu al de stekkker eruit had getrokken was nooit duidelijk geworden hoe(on)realistisch het nieuwe zwembad was geweest. Lokaal Dinkelland, maar ook de VVD en PvdA, stellen zich kwetsbaar op. Temeer ook omdat buiten Denekamp er nauwelijks draagvlak is voor het nieuwe zwembad.

Het CDA daarentegen denkt het allemaal al te weten. Woordvoerder Eric Kleissen voerde dinsdagavond vooral een nummer op en wekte de indruk – ook al zijn de verkiezingen nog ver weg – zijn oren te laten hangen naar de publieke opinie. En dat is het laatste wat dit initiatief verdient. Het is maar goed dat de ander fracties er heel anders mee omgaan en de plannenmakers wél een serieuze kans gunnen. Wat de waarde is van het principebesluit zal straks blijken. Een flinke stap en misschien wel het laatste zetje op weg naar het nieuwe sportcentrum?
Anders was het een pyrrusoverwinning.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.