Wethouder Alfons Steggink behoort tot top van beste Twentse bestuurders

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Uit Twente Actueel    door René Leget

‘De knuffelbeer’ is zeer vereerd met waardering door weekblad ‘De Roskam’

OOTMARSUM/DINKELLAND

De Dinkellandse alfonswethouder van Lokaal Dinkelland, Alfons Steggink, behoort tot het selecte gezelschap van de 25 beste Twentse bestuurders die door het onafhankelijke weekblad ‘De Roskam’ zijn uitverkoren.

De Ootmarsummer stijgt met stip van de 23ste naar de 11de plek. Voornaamste reden van deze promotie is volgens hoofdredacteur Han Pape dat hij een financieel solide beleid heeft gevoerd, waardoor de begroting van Dinkelland de komende jaren sluitend is. Ook is er nog voldoende geld achter de hand om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen.

Steggink, die evenals vier jaar geleden de lijst van Lokaal Dinkelland aanvoert, noemt het een hele eer om zo gekwalificeerd te worden. Nadat de provincie Overijssel deze week al meldde dat de begroting en de meerjarenbegroting zijn goedgekeurd komt deze wat hij zelf noemt ‘erkenning’ er nog eens over heen.

Zoals het een echte Tukker betaamt is hij gepast trots, maar als het hem tijdens de verkiezingscampagne van pas komt dan zal hij daar zeker aan refereren.

steggink-poster-klIn het ‘juryrapport’ wordt over Steggink geschreven: ,,Knuffelbeer van Ootmarsum wordt ook in Denekamp en Weerselo gekoesterd, voert een gedegen financieel beleid, loopt als hoeder van geld en goed door de dorpen, kan bogen op mooie resultaten, moet oppassen de gemeente niet als Winkel van Sinkel te zien”.

Steggink won in 2010 met Lokaal Dinkelland de verkiezingen door de absolute meerderheid – 12 van de 21 zetels – in wacht te slepen. Hij wil perse de grootste blijven om de klus, die ondanks de geboekte successen nog niet helemaal af is, alsnog af te ronden.  

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.