Informatiebijeenkomst NAM

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Op 11 juni 2014 heeft een afvaardiging van Lokaal Dinkelland een algemene 01_0003informatiebijeenkomst van de NAM bijgewoond in Assen. Bij de afsluiting van deze bijeenkomst is gevraagd of het mogelijk was om een presentatie binnen de gemeente Dinkelland te realiseren.

 Gisteravond vond deze informatiebijeenkomst plaats. Naar aanleiding van onze oproep via onze website en Facebook pagina hebben wij hebben vele vragen toegestuurd gekregen. Helaas kon door onze fractievoorzitter Nicky Bijen tijdens de Raads-informatie-commissie-vergadering maar een beperkt aantal vragen gesteld worden.

 Zie vooral ook de reactie van onze fractievoorzitter Nicky Bijen in een interview met RTV-oost. http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=205661&cat=1

Ook na afloop van de informatiebijeenkomst was er gelegenheid voor burgers en raads- en fractieleden om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de NAMbv en een vertegenwoordiger van de Staatstoezicht op de Mijnen (Ministerie van EZ). Deze bijeenkomst verliep uiteindelijk naar tevredenheid van de vragenstellers. Daarbij is echter niet gezegd dat de antwoorden bevredigend waren.

Er blijven nog vele vragen staan zoals : Wat zijn nu precies de chemische stoffen welke in de twentse gasvelden worden geinjecteerd?

Zijn er niet meer ‘state of the art’ methodes om van dit afvalwater af te komen dan het te  injecteren in de lege twentse gasvelden?

Er werd met regelmaat gerefereerd naar het MER-rapport m.b.t. waterinjectie. Hier is de link: http://api.commissiemer.nl/docs/mer/p14/p1441/1441-92waterinjectie.pdf

Vragen kunnen nog steeds gestuurd worden naar info@lokaaldinkkeland.nl en deze zullen worden doorgestuurd naar de NAM met het verzoek deze te beantwoorden.

Fractie Lokaal Dinkelland
10 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.