Bestemmingsplan Het Spikkert fase 2

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

spi1Voorzitter wij besluiten vanavond over het bestemmingsplan Het Spikkert fase 2.

De tijden waren anders en plannen  groots toen de gemeente de locatie van het Spikkert aankocht. Vanwege zienswijzen van aanwonenden en door de Ladder van duurzame verstedelijking is het plan van 2013 met 163 woningen door de Raad van State vernietigd en moest het gemeentelijk grondbedrijf flink afboeken.
Het plan Spikkert is opnieuw door alle handen gegaan. Er is overleg gevoerd met aanwonenden. Buurgemeenten hebben hun zegje kunnen doen. De provincie is akkoord.
Lokaal Dinkelland kijkt graag vooruit en is dan ook zeer verheugd dat, ondanks de tegenvallers er nu een prachtig plan ligt dat voldoet. Complimenten!

Weerselo heeft toekomst. Er komen in de tweede fase 77 nieuwe woningen. De variatie aan keuze voor ‘wonen in het groen’, is groot.
Bijna alle doelgroepen kunnen worden bediend.
Dit betekent dat er ook ingegaan kan worden op een schitterend initiatief van een groep ondernemende jongeren uit Weerselo. Jongeren die graag in het dorp willen blijven wonen, willen blijven voetballen en bij hun vriendengroep blijven. Maar niet meer perse bij Pa & Ma en ook niet in een eengezinswoning.  Een woning die past bij hun eigen wensen. Ze verdienen tenslotte hun eigen kost en met behulp van b.v. de starterslening, spaargeld en de lage rente kunnen ze blijven wonen in Weerselo in een woning die hen past.
En als wij jongeren in onze dorpen kunnen houden betekent dit een aanval op de gevolgen van vergrijzing.
Het betekent dat alle verenigingen toekomst houden, de detailhandel voldoende klanten en de school en kinderdagverblijven kinderen.

Zo kan Weerselo als een van de drie verzorgingskernen binnen de gemeente Dinkelland een levendig dorp blijven. De voortreffelijke (zorg) voorzieningen blijven behouden.
Het centrumplan van Weerselo gaat daar ook aan bijdragen.

Lokaal Dinkelland is verheugd om dit plan vast te stellen en wenst alle aspirant bouwers veel succes en een prachtige toekomst in Weerselo.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.