Fractie bezoek bij Landgoed Kaamps en Tuincentrum Borghuis

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Bezoeken

LANDGOED KAAMPS
IMG_3235Op zaterdag 18 maart zijn we met de fractie op bezoek geweest bij Landgoed Kaamps en bij Tuincentrum Borghuis. Twee familie bedrijven in het hart van Deurningen

Bij Landgoed Kaamps werden we hartelijk ontvangen door  heer Herbert Nijland, een familie bedrijf met rond de 200 koeien die zorg dragen voor de vele liters melk waar men op ambachtelijke wijze kaas wordt vervaardigd.

De stallen zijn van alle gemakken voorzien.  Behalve de 3 melk robots  hangen  er voor deIMG_3247 warme dagen ventilatoren die zorg dragen voor een aangename temperatuur, de  koeien liggen op matrassen voor bescherming van de poten.
Als de koeien zijn gemolken, wordt de melk gebruikt voor het maken van kaas. Hier wordt kaas vervaardigd voor de markt en geleverd onder diverse merknamen. Zo zijn er de Kaas van de Boerderij Goudse kazen, van jong tot overjarig. IMG_3246Maar ook met kruiden, zoals fenegriek, brandnetel & Italiaanse kruiden.
In de eigen landgoedwinkel van Kaamps kun men diverse producten kopen zoals jonge of oude kaas, kruidenkazen, of speciaalkazen van Boer’n Trots of de Boer Herbert zuivelproducten, zoals melk, boter en kwark. Alles is vers gemaakt en dat kun je proeven. Naast de lekkere Kaamps-producten zijn er tal van andere delicatessen en streekproducten verkrijgbaar in de landgoedwinkel, zoals ambachtelijk brood, jam en wijn.

 

 

TUINCENTRUM BORGHUIS

IMG_3266Bij Tuincentrum werden we hartelijk ontvangen door de familie Borghuis. Tijdens de rondgang door het tuincentrum werden we op de hoogte gebracht  van het ontstaan van het huidige tuincentrum. Van de start van het bedrijf als kwekerij tot het huidige tuincentrum met een groot diversiteit van producten.

IMG_3249Naast kamerplanten en tuinplanten en alle vormen van woonaccessoires voor  zowel binnen als buiten is de keuze enorm. U kunt hier volop inspiratie opdoen van de nieuwste tuinideeën zoals enkele voorbeeld tuinen die zijn aangelegd.

IMG_3248Buiten alle tuin producten geeft Tuincentrum Borghuis ook workshop.

Voor een pauze is het heerlijke Het is vertoeven in ‘t BorgHuis bij de open haard, of de opkamer met uitzicht over het groen of aan de ‘stamtafel’. Voor kinderen is er een  speelhoek.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bezoeken

Reacties zijn gesloten.