‘Open info-avond’ met als titel: ‘Samen Welzijn’

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Lokaal Dinkelland organiseert  woensdagavond 15 november a.s.

in Terra Nova – Tilligte

een ‘open info-avond’ met als titel:  ‘Samen Welzijn’

Belangrijk daarbij is:

  • Welke ontwikkelingen qua  welzijn komen er op de kleine plattelandsdorpen af en hoe wordt daar in Dinkelland op ingespeeld?
  • Welke kansen zijn er om het welzijn van inwoners van Dinkelland te vergroten?

Deze avond is bedoeld ter inspiratie van de burger en de politiek.

Het wordt een boeiende en interessante avond waarbij iedereen kennis kan nemen van de reeds opgedane praktijkvoorbeelden uit Tilligte, Noord-Deurningen en Weerselo.

Na ontvangst met een kop koffie vertellen mevr. Ursula Groeneveld en dhr. Tom Tijdhof over de kansen en ontwikkelingen op het gebied van welzijn in de gemeente Dinkelland. Daarbij schenken ze vooral aandacht aan de veranderende rol van de gemeente en de steeds belangrijker wordende burgerparticipatie.

  • Groeneveld is casemanager dementie bij Zorggroep St. Maarten en coördinator bij de zusters Franciscanessen in Denekamp. Daarnaast is ze projectleider van Samen Welzijn Tilligte, Weerselo, Noord Deurningen en voorzitter van de coördinatiegroep Samen Welzijn.
  • Dhr. Tijdhof is werkzaam als verpleegkundige bij Mediant. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het project Samen Welzijn.

Na al deze praktijkinformatie spreekt Dhr. Hans Peter Benschop. Hij leidt sinds 2009 het Trendbureau Overijssel. Dit bureau maakt toekomstverkenningen voor de besluitvorming in Overijssel. Hij gaat in op trends zoals:

  • welke ontwikkelingen komen op plattelandsdorpen af en hoe kan daar in Overijssel en in de kleine dorpen van Dinkelland op worden ingespeeld?
  • welke kansen zijn er om het welzijn van inwoners van onze gemeente te vergroten?

Is de gemeente Dinkelland in de nabije toekomst welzijn bestendig?

De avond zal worden afgerond met een zaaldiscussie met als doel te komen tot het geven van adviezen voor zowel de burger als ook de politiek.

Lokaal Dinkelland verwacht een interessante bijeenkomst die tussen 22.00 – 22.15 uur zal worden afgesloten.

Welkom in dorpshuis Terra Nova, Ootmarsumsestraat 138, 7634PR, Tilligte.
op woensdag 15 november 2017. Koffie vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.
Toegang is gratis.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.