OZB compensatie

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

fin3Voorzitter,

Het zal duidelijk zijn, met de OZB verordening an sich is Lokaal Dinkelland bijzonder tevreden.

Als een gemeente qua financiën wat ruimer in het jasje komt te zitten, mogen ook de inwoners van Dinkelland daarvan mee profiteren, zoals ze nu doen via het niet verhogen van de OZB.

Maar de vraag die wij ons al een tijd geleden hebben gesteld, is of het nog reëel is dat voor allerlei maatschappelijke gebouwen OZB moet worden betaald.
Maatschappelijke voorzieningen worden door al onze inwoners gebruikt van jong tot oud en elke identiteit. Iedereen is daar welkom.
Lokaal Dinkelland heeft in de commissievergadering de vraag ook aan de wethouder gesteld en kreeg te horen dat compensatie van OZB wettelijk niet mogelijk is.
Onaangenaam verrast waren we toen later bleek dat er veel gemeenten zijn in Nederland die de OZB wel compenseren via een subsidieregeling.
En hoewel de wethouder natuurlijk volgens de letter gelijk heeft, voelden wij ons toch wel op het verkeerde been gezet. Het had de wethouder gesierd als hij ook aangegeven had dat middels een subsidieregeling compensatie wel mogelijk is.
Maar, zoals al aangekondigd in de vorige raadsvergadering, wil Lokaal Dinkelland nu een motie indienen met als doel dat gebouwen  voor maatschappelijk gebruik via een subsidieregeling gecompenseerd worden in de OZB.
Nu wij steeds meer vragen van de stichtingen die deze gebouwen beheren, vindt Lokaal Dinkelland het niet terecht dat wij hen daarvoor een soms erg hoge OZB-aanslag opleggen.

Verder spreekt de motie, volgens ons, voor zich. Dus met uw welnemen, voorzitter, zou ik over willen gaan tot het voorlezen van de motie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.