Kemveldloop Tilligte, Landgoed Twente Marathon en Run Bike Run Deurningen genomineerd voor nieuwe sportwaarderingsprijs Dinkelland

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Op het jaarlijkse sportgala in Dinkelland worden prijzen uitgereikt aan sporters en sportploegen die het afgelopen jaar uitzonderlijke presentaties hebben geleverd. Vanaf komend sportgala wordt er een nieuwe prijs toegevoegd: de sportwaarderingsprijs. Een bijzondere prijs, want deze is niet voor sporters of teams die op hoog niveau hebben gepresteerd. De prijs komt toe aan een organisatie die met inzet van vrijwilligers een sportief bovenlokaal publieksevenement organiseerde in 2017.

hardlopen“Hardloopwedstrijden, fietsevenementen en andere sporttoernooien worden in onze gemeente volop georganiseerd door vele enthousiaste vrijwilligers”, vertelt raadslid Anita ten Dam van Lokaal Dinkelland, initiatiefnemer van de sportwaarderingsprijs. “Ze dragen daarmee bij aan een klimaat waarin sporters in onze gemeente kunnen uitblinken. De inzet van deze vrijwilligers wordt natuurlijk enorm gewaardeerd en dat willen we als gemeenteraad met de sportwaarderingsprijs laten zien.”

Het voorstel van de raad werd door het college van harte omarmt. “Samen met de raad en de griffie hebben we handen en voeten gegeven aan de sportwaarderingsprijs”, vertelt Benno Brand, wethouder sport. “Als college hebben we drie evenementen genomineerd die komend jaar kans maken op de sportwaarderingsprijs. Dit zijn de Kemveldloop Tilligte, Landgoed Twente Marathon en de Run Bike Run Deurningen.” Het winnende evenement wordt door de gemeenteraad door middel van stemmen gekozen en bekend gemaakt op het Sportgala. De organisatie van het winnende evenement ontvangt een cheque ter waarde van 500 euro, te besteden ten gunste van de vrijwilligers.

galaTijdens het Sportgala Dinkelland, dat op vrijdag 12 januari 2018 voor de achtste keer wordt georganiseerd, worden ook prijzen uitgereikt aan de sportman, sportvrouw, sporttalent, jeugdsportploeg en sportploeg van het jaar 2017. Tevens worden kampioenen van het hoogste niveau gehuldigd. Kent u een sporter, sportster of (jeugd)team dat volgens u deze prijs verdient? Of kent u een sport(st)er of team dat op hoog niveau kampioen is geworden? Geef dit aan ons door! Kijk op www.dinkelland.nl/sportgala-2018 voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.