Voorstel tot afwijzing herziening bestemmingsplan Hondeveldsweg ong. (LOG)

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

IMG-20171128-WA0001Voorzitter,

Yes  we can……….

Of in het twents, joa wi’j koennt dat……

Een mooi moment is aangebroken want eindelijk gaat er een streep door de intensieve varkenshouderij in het LOG aan de Hondeveldsweg. Algemeen belang wint het uiteindelijk van individueel belang.

Het plan is ingehaald door de tijd. Het reconstructieplan waar in 2015 elke keer mee geschermd werd is van tafel en had al veel eerder van tafel gemoeten, dan was deze hele discussie niet zo lang geworden. Maar sommige molens werken niet zo snel en dat is uiteraard niet altijd maar soms ook weer begrijpelijk. En juist dat laatste is ook weer zuur voor de aanvrager van dit plan.

Voorzitter, zoals de wethouder al aangaf, dit voorstel kan wat ons betreft bezien worden als een formaliteit. Wel willen wij aangeven dat deze wethouder zijn taak serieus heeft opgepakt en uitvoering heeft gegeven aan de opdracht van de raad die er al lag vanaf 27 januari 2015. En die opdracht vanuit de raad heeft hij goed uitgevoerd, namelijk het zoeken binnen de wettelijke mogelijkheden en kaders om een streep door het LOG te zetten, wat vanavond definitief gaat gebeuren.

Voorzitter Lokaal Dinkelland is blij voor de omliggende veehouders, want het moet me nog wel van het hart dat de fractie van Lokaal Dinkelland zoals ze ook in haar verkiezingsprogramma heeft staan vindt dat boeren moeten kunnen blijven boeren. Dat geldt voor de agrariers in de omgeving van de Hondeveldsweg en die hier ook op de tribune zitten, maar ook voor Munsterhuis die op zijn eigen locatie en andere vrijkomende locaties zijn gewenste uitbreiding kan realiseren.

Voorzitter wij zijn blij voor de klootschieters van de Gunne, de oranjevereniging en de inwoners van Weerselo. Ook zij kunnen blijvend genieten van dit unieke stukje natuur en cultuur in onze gemeente.

Gelukkig kunnen wij als raad een dikke punt achter dit dossier zetten en Lokaal Dinkelland spreekt de hoop uit dat wij er lering uit mogen trekken voor de toekomst.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.