Bestemmingsplan “Bedrijventerrein Weerselo Gunnerstraat 33”

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Voorzitter:

gunnerstraat33Het bestemmingsplan dat voor ons ligt is wel een lastige. In tijden van slechte economische omstandigheden zijn er gelukkig ondernemers die de stap durven te wagen om een onderneming op te starten. Een onderneming die binnen onze gemeente een aanvulling is  op het toeristisch-recratief element die wij als gemeente uitdragen. Om iets extra’s aan deze onderneming Solex en TukTuk verhuur toe te voegen kunnen wij meegaan met het collegevoorstel met een horeca categorie 1 vergunning. Bovendien kan het een positieve uitwerking hebben op horecabedrijven in de omgeving, omdat zij voor de catering kunnen zorgen. Van de andere kant willen we niet de poort openen voor allerlei vormen van horeca op industrieterreinen.

Voorzitter in het bestemmingsplan is geen sprake van precedentwerking omdat de beleidskaders hiervoor al bestaan.  Zie ook naar het verleden zoals de sportscholen/fitnesscentra in Denekamp en Ootmarsum.

Voorzitter op het perceel zouden voldoende parkeervoorzieningen gerealiseerd worden om overlast in de buurt zoveel mogelijk te beperken. T.a.v. deze parkeervoorziening en de horeca 1 willen we aandringen op een goede handhaving van de te verstrekken vergunningen die nog aangevraagd moet worden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws

Reacties zijn gesloten.