Bezwaar tegen sloop Aveskamp kan leiden tot burgerinitiatief

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Media

Uit TC-Tubantia 13-september 2017:        

Het initiatief komt er dan nadat gisteravond twee Denekampers inspraken tijdens de algemene raadscommissie in het gemeentehuis. Insprekers Severijn en Westerhof bepleitten het behoud van de oude boerderij met een nieuwe bestemming.

Zoals bekend wil het Dinkellandse college de boerderij laten slopen en daarvoor in de plaats drie riante bouwkavels verkopen. Tegen dat voornemen is heel wat protest gerezen in het dorp.

Onder leiding van de plaatselijke PvdA zijn protestkaarten verspreid. Daarvan zijn er zo’n 500 teruggestuurd naar de gemeente als protest tegen het sloopplan.

Gisteravond kregen de tegenstanders van het plan de gelegenheid hun mening nog een keer kenbaar te maken. Severijn ziet graag dat mensen uit de sport, van het plaatselijke verzorgingshuis dat vlakbij ligt en vanuit de wijk grenzend aan ‘t Goor initiatieven nemen. Inspreker Westerhof had volgens eigen zeggen reeds contact gelegd met het verzorgingshuis en met de zorgboerderij Boerderijcampus voor een alternatieve invulling van die plek. “Beiden zijn zeer geïnteresseerd.”

Op aandringen van Lokaal Dinkelland-fractievoorzitter Anita ten Dam gaan de twee insprekers nu bekijken of zij het initiatief voor een alternatieve invulling voor Aveskamp kunnen maken.

Verder onthield de commissie zich van een mening, wat gisteren voorlag was ‘slechts’ het ontwerp-bestemmingsplan.

Dit bericht is geplaatst in Media

Reacties zijn gesloten.