Jonge leu en dure groond

Geplaatst op Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Vragen

De vergrijzing in de gemeente Dinkelland blijft onze aandacht vragen. Jammer genoeg kiezen jongeren veelal voor wonen buiten de grenzen van onze gemeente terwijl zij graag in onze gemeente zouden willen blijven wonen. De gemeente Dinkelland kan jonge gezinnen een veilige en prettige leefomgeving bieden maar helaas passen de behoeften en mogelijkheden van starters niet binnen het beleid van de gemeente.

Zowel in Denekamp als in Ootmarsum zijn acties gestart door jongeren om in contact te komen met andere jongeren die tegen dezelfde problematiek aanlopen; geen beleid en geen mogelijkheden voor starters in de gemeente Dinkelland die aansluiten bij de behoefte van de doelgroep. Deze acties worden in een hoog tempo onderschreven door vele jongeren die ook graag in Dinkelland zouden willen blijven wonen of terug in Dinkelland willen komen.

Lokaal Dinkelland wil hierover de volgende vragen stellen:

  1. Deelt het college onze zorgen over het vergrijzen van de gemeente Dinkelland?
  2. Is het college bekend met de acties die opgezet is in Ootmarsum “Jonge leu en dure groond”?
  3. Is de gemeente bereid mee te denken over de woonwensen zoals deze beschreven zijn in bovenstaande acties waarop een grote groep jongeren zich bij aansluit. Men spreekt hierover kleinere woonkavels, splitt level woningen, kangaroo woningen en tiny houses?

Zo ja, op welke manier gaat u dit doen?

  1. Gaat het college in gesprek met bovenstaande partijen om het vastgestelde beleid, zoals beschreven in de woonvisie, bespreekbaar te maken en eventueel te zoeken naar mogelijkheden binnen deze visie waarin mogelijkerwijs de woonbehoeften van de jongeren een plek kunnen krijgen in deze visie?

Zo ja, we spreken hier over 2 kernen; Hoe gaat het college de andere kernen hierin betrekken?

  1. Hoe denkt het college dit toch steeds groter wordende probleem van het creëren van krimp in Dinkelland op te lossen?
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Vragen

Reacties zijn gesloten.